1e Van der Huchtschool

Paulus Potterlaan, Soest, tel: 035 – 60 37 459

Moderne leermiddelen voor betere resultaten

Met de inzet van moderne leermiddelen kunnen wij opbrengstgericht werken. Elk kind leert anders. Door het gebruik van moderne leermiddelen kunnen wij nog beter rekening houden met de aanleg en de mogelijkheden van uw kind. Bovendien is ‘digitale geletterdheid’ één van de 21e eeuwse vaardigheden die wij onze leerlingen graag meegeven.

COOL portal
De meeste methodes hebben ter ondersteuning van hun lessen oefen- en verwerkingssoftware. Alle leerlingen hebben een eigen schoolaccount voor onze COOL portal. Zo hoeven ze voor verschillende softwareprogramma’s maar één keer in te loggen. Daarnaast is er natuurlijk een enorme hoeveelheid digitaal materiaal online beschikbaar en te gebruiken in de lessen. Hoe een leerling ook thuis kan inloggen ziet u in dit filmpje.

Led schoolborden
In ieder lokaal hangt een digitaal led schoolbord. Deze led borden hebben een helder beeld en weinig last van lichtinval. Ook als je als leerling achter in de klas zit, is alles goed zichtbaar. Het digitale schoolbord wordt gebruikt ter verrijking en versterking van instructielessen maar wordt ook ingezet voor interactief, samenwerkend en zelfstandig leren door de leerlingen. Alle borden hebben een ’touch’ functie.

Chromebooks
In de groepen 6 t/m 8 hebben de leerlingen de beschikking over een eigen chromebook. In de midden- en onderbouw worden ook chromebooks ingezet. Zij worden gebruikt voor de oefensoftware die hoort bij lesmethoden en daarnaast worden zij ingezet voor het werken met aparte reken- en taalprogramma’s voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. In de bovenbouw maken kinderen ook gebruik van hun chromebook tijdens zelfstandig leren, het maken van werkstukken en presentaties. Ook worden ze ingezet bij wereldoriëntatie om informatie op te zoeken op internet.

Snappet
In de groepen 4 t/m 8 wordt er gewerkt met Snappet bij rekenen. De groepen 5 t/m 8 doen dat op hun chromebook, in groep 4 heeft elke leerlikng een eigen 7 inch tablet.  Bij alle rekenlessen worden de opgaven digitaal aangeboden. Hierdoor krijgen leerlingen directe feedback,  kan de leerkracht direct zien welke leerlingen extra uitleg nodig hebben en krijgen leerlingen opgaven op hun eigen niveau.

Wifi
De hele school is voorzien van professionele wifi ten behoeve van de chromebooks, desktops, tablets en overige apparaten. Hierdoor kan elke ruimte in de school goed gebruikt worden voor zelfstandig leren.

Mediawijsheid
Vanaf groep 5 wordt er actief lesgegeven in mediawijsheid. In groep 7 en 8 doen de leerlingen bovendien jaarlijks mee aan het lesprogramma ‘MediaMasters’.

Digitale schoolkrant voor leerlingen 
De school heeft een weblog als onderdeel van haar website. Leerlingen kunnen dit platform gebruiken om nieuwsberichten te publiceren over waar ze op school aan werken of wat ze meemaken.  Op dit interactieve blog kunnen ouders of anderen een reactie geven op een bericht. Alle inzendingen worden eerst door de redactie (leerkrachten) gelezen alvorens ze geplaatst worden.

Leermiddelen Tips & Tops
Leren gebeurt niet alleen in de school. Op elke groepspagina (te vinden via het menu) staan allerlei suggesties over thuis leren en vindt u links naar handige en educatieve sites en apps die u thuis kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze Scoop it! pagina .